Friday, May 20, 2011

To the Ones I Call Friends. Cheers.

Yo wasap.

Hari ni aku rasa..sunyi...pelik...
Enset tak berbunyi walau sekali..
Teman..mereka tetap akan pergi.

Pagi tadi aku masuk sekolah lama aku balik..ya, aku memulakan hari persekolahan sebagai pelajar form 6. Pagi tadi punya la excited. Masa MUET tu tahan lagi..seronok. Bila time P.A, mula la buat muka tahan sembelit 4 hari. Tak cukup lagi, lepas rehat belajar matematik...time belajar tu, bukan setakat buat muka tahan sembelit. Aku pun tak tau muka aku jadi macam mana. Dah la cikgu-cikgu form6 ni tak pernah mengajar aku sebelum ni.

Dugaan ni Amir..dugaan.

Aku tengah tunggu rayuan ipta keluar sebenarnya. Kerajaan ni suka betul main auu cakk dengan aku. Bagitau je la cepat. Kan senang kalau lepas kita buat rayuan tu, dia terus bagitahu sama ada kita dapat or tak. Ni kena tunggu lama-lama. Majoriti kawan aku akan sambung belajar minggu depan. Aku mungkin tak dapat join korang masuk U tahun ni. But, mark my words. Aku akan buat yang terbaik untuk form 6. If god willing, aku akan dapat meniti cita-cita aku balik; insyaallah.

Masa masuk sekolah tu balik, teringat kat kawan-kawan aku yang dah pergi. Bukan...bukan mati. Diorang dah berjaya masuk U. Mengejar impian masing-masing. Even if aku dapat rayuan U ni, course yang aku ambik tu bukan yang aku minat.



Aku keliru.
Aku perlukan kawan-kawan aku.
Oh lupa..mereka sekarang sibuk.


Kenapa mereka harus fikir pasal aku? (muka tacing)


Aku gurau ok.

Just one thing to say. To all my friends out there. No matter where you are, no matter what you do. I will never forget you. Hope you guys will never forget me; as every single one of you has helped to create so much memories that I can never repay. And for that, I thank you. These few upcoming years are going to be tough. But I know that as long as we have each other, no matter how far apart we are, we're gonna be just fine. That I know. 


That I know.

7 comments:

  1. you can do it, amir. believe in Allah and yourself.

    dill.

    ReplyDelete
  2. aku tkkn lpe ko amir..haha~

    ReplyDelete
  3. bapak tacing giler ayat. wohwohwoh.

    tenang. kau tau si Tenang? Dugong yg org terjumpa kat pantai dlm keadaan sakit tu beberapa tahun lepas?

    ok bukan tu yg aku maksudkan.
    sila bertenang.


    people come and go.
    not all of them were destined to influence ur life as u went away all alone.

    some of them were fated to be with u for quite some time, others may be forever, others may not at all.

    takyah pelik kalau dulu ada yg rapat, sekarang dah x kontek. dats life, beb.

    kwn skolah dr kecik hilang time da skolah menengah. kwn time skolah menengah hilang time masuk matrix. kwn matrx hilang time masuk uni. n time kerja, kawin, mati.

    time goes by n things change. only half of them may stay with u, or maybe some part of the whole bunch.no need to be sad lah. u'll find a hundreds more kat uni, kat tmpat kerja, etc. Allah granted His blessing thru people you met with. d more d merrier.

    just appreciate everyone who currently besides you, and everyone who used to be.

    and stays.
    be a good friend.
    walahh !~

    ReplyDelete
  4. Dill : It's going to be really tough though. *sigh

    but i'll do my best!

    ReplyDelete
  5. NAqi : haha. All the best bro. Kontek aku kalau perlu.

    ReplyDelete
  6. Cik Ungu : macam karangan spm dah aku tengok komen kau. dan juga, 1st time orang tulis dugong kat blog aku. kau memang pelik.

    but...it's all going to be fine, right?
    I AM going to be just fine..right?

    ReplyDelete
  7. to live well or live hell..


    we choose.

    ReplyDelete